FSE Turnstiles

 info@fse-turnstiles.nl

Toegangssystemen - Tourniquets

 0224-297819

home > dwaaldetectie

Dwaaldetectie

Om te voorkomen dat verwarde bewoners/patiënten ongezien de zorgeenheid kunnen verlaten en gaan dwalen, wordt 2B Sure dwaaldetectie toegepast. Dwaaldetectie bepaalt Wie Wanneer Waar niet buiten een vooraf vastgesteld veilig gebied mag komen. Komt een bewoner/patiënt wel buiten dit gebied dan wordt het verzorgend personeel gewaarschuwd en/of (lift)deuren automatisch gesloten waardoor er sprake is van een zeer betrouwbaar systeem.

2B Sure dwaaldetectie is gebaseerd op de toepassing van actieve zenders en ontvangers. De bewoner krijgt een zender (veelal een polsband) en de ontvangers worden aan de rand van het veilige gebied geplaatst. De module dwaaldetectie zorgt voor de verwerking van het alarm naar personeel en eventueel deuren. De ontvangers zijn veelal eenvoudig te plaatsen en er hoeven geen bouwkundige voorzieningen te worden getroffen voor het aanbrengen van detectielussen in muur of vloer. Klik hier voor projectfoto's van onze dwaaldetectie systemen.

Productspecificaties dwaaldetectie

Techniek: Actief zendsysteem 2B Sure Active
Hardware: Onderstations ACU1015D en actieve transponders (zenders) en ontvangers
Optionele hardware: (Hek)detectie in open tuinen
Ontvangers: Eenvoudig te plaatsen, geen bouwkundige voorzieningen nodig
Transponders: Actieve zender, zendt continue een signaal uit, indien nodig op grote afstand te detecteren, in de vorm van een polsband of creditcard (geschikt voor bevestiging aan rolstoel/rollator).
Software: 2B Sure Active dwaaldetectie
Standaardfuncties: Alarmering verpleging d.m.v. luid alarmsignaal of signalering via zusteroproepsysteem (binnenkort is een smartphone/tablet- App beschikbaar voor het doorgeven van alarmmeldingen), sluiten deur na alarmmelding, grootte en vorm van te bewaken gebied kunnen flexibel ingeregeld worden
Ondersteuning: Standaard helpdeskfunctie tbv ondersteuning op afstand
Externe koppeling: Optioneel koppeling met zusteroproepsysteem of DECT met behulp van een ESPA-koppeling
s